Skip to main content

YouTube marketing

YouTube de grootste zoekmachine ter wereld? Dat lees je goed! Maandelijks loggen meer dan twee miljard gebruikers in en iedere minuut worden ruim 500 nieuwe video’s gepubliceerd. Op het gebied van video is YouTube veruit de grootste en belangrijkste zoekmachine. Een perfect platform dus om jouw bedrijf in beeld te brengen. Net als binnen Google brengen dagelijks veel bezoekers op YouTube enige tijd door. Hier kun je met jouw onderneming en boodschap op inspelen. Bereik je doelgroep doelgericht en vergroot de kans op verkoop door YouTube marketing in te zetten.

Vergroot je online vindbaarheid met YouTube marketing

YouTube wordt gezien als social media kanaal, maar kan ook onderdeel worden van je zoekmachine optimalisatie strategie. Uiteraard kan iedereen video’s maken en uploaden. De kunst zit hem in het strategisch en salesgericht inzetten van de video’s. Zo is het ook mogelijk om binnen YouTube te adverteren, net zoals binnen Google. YouTube is tenslotte ook een zoekmachine. Door YouTube marketing in te zetten vergroot je je online vindbaarheid.
Met een sterke YouTube marketing strategie kun je potentiële kopers de eerste twee fases van de customer journey laten doorlopen. Je creëert awareness en kan kijkers zelfs overtuigen van jouw product, dienst of merk die getoond wordt in de video. Doe je dit goed? Dan kan dit leiden tot daadwerkelijke aankoop.

YouTube marketing uitbesteden

YouTube marketing is breed en divers. Aan de ene kant heb je creatieve proces: het maken van krachtige video’s, maar ook het stukje verspreiding van de content hoort erbij. Met video kun je makkelijker interactie uitlokken. Geluiden en visuele effecten hebben invloed op de emoties van een kijker. Ook is het tegenwoordig mogelijk om video’s op ieder gewenste locatie te kijken. Je pakt simpelweg je smartphone, laptop of tablet erbij en je hebt al toegang tot het platform. Bij YouTube marketing is het belangrijk dat de video de aandacht grijpt en dat binnen enkele seconden duidelijk is wat de boodschap is.
Als mediabedrijf hebben we alle middelen, kennis en ervaring in huis om voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bieden. Samen met jou bepalen we de boodschap en wat je met YouTube marketing wilt bereiken. Het doel. Vervolgens stellen we een effectieve strategie op waaruit een contentplanning volgt. Niet alleen kunnen we helpen met het creëren van pakkende video content, ook helpen we je bij het verspreiden van de video’s op YouTube door middel van advertising en andere platformen zoals social media. Onze marketeers weten het beste resultaat uit jouw budgetten te halen.

Beeld zegt meer dan duizend woorden

Dat video’s steeds populairder worden, weet iedereen. We vinden het prettig om te zien hoe producten of diensten werken in de praktijk of hoe ze er in het echt uitzien. Een foto met een flinke tekstuele uitleg is niet meer toereikend. Tutorials of how-to video’s zijn dan ook erg populair op YouTube. Binnen enkele minuten weet jij hoe je een kast in elkaar zet of wat de nieuwste features zijn van een smartphone. Een nieuwe vorm van een handleiding. Ook werken video’s die mensen inspireren of op ideeën brengen goed. Met YouTube marketing voeg je waarde toe voor je doelgroep. Je helpt ze en biedt ze waardevolle informatie.

Benieuwd hoe we deze strategie voor jouw bedrijf inzetten?

Het belang van video groeit nog steeds. Door YouTube marketing in te zetten, verbeter je je online vindbaarheid binnen platformen als Google en YouTube. Ga daarom vandaag nog aan de slag en schakel de diensten van Diepzeekonijn in. Neem contact met ons op en we vertellen je graag wat onze mogelijkheden zijn.

Neem contact op