Skip to main content

Recruitment video

Jouw team uitbreiden met nieuwe talenten? Een recruitment video is een van de meest effectieve manieren om nieuwe medewerkers te werven. In zeer korte tijd laat je zien wie je bent als bedrijf, wat je doet en waar je naar op zoek bent. Duidelijke, opvallende en aantrekkelijke vacature video’s nodig voor jouw bedrijf? Maak kennis met Diepzeekonijn!

Wat is een recruitment video?

Een recruitment video wordt ook wel een wervingsvideo of vacature video genoemd. Dit type video kan onderdeel zijn van recruitment marketing of wervingscampagnes en kan tal van stijlen en vormen aannemen. In sommige video’s neemt een medewerker je een dagje mee op de werkvloer, laten ze collega’s zien en proef je de sfeer van het bedrijf. In andere video’s vertelt een HR-manager over de functie en worden de voordelen met leuke visuals benoemd. De opties zijn eindeloos.

Waarom een recruitment video laten maken?

Wanneer je jouw recruitment video of wervingsvideo met aandacht maakt, toont de video de cultuur binnen jouw organisatie, legt het uit naar wat voor type persoon je op zoek bent en overtuigd het om contact op te nemen. Een kennismaking waar je meteen indruk mee maakt.

Onderscheid je van de massa

Wij combineren creativiteit met een prikkelende video met een duidelijke boodschap. De sfeer binnen jouw bedrijf komt duidelijk naar voren. Zo onderscheid je je van andere bedrijven en trek je geschikt personeel naar je toe. Mensen met de ervaring en vaardigheden die jij zoekt.

Wat voor stijl wervingsvideo of vacature video?

De insteek en stijl van je vacature video is afhankelijk van wat past bij je bedrijf. Dit kan een creatieve, humoristische of informatieve vorm aannemen. Als je zelf al een goed beeld hebt van het soort wervingsvideo dat je wilt laten maken, horen wij dat graag. Maar ook als je nog geen idee hebt kunnen we je helpen. Samen denken we na over hoe we de bijvoorbeeld de belangrijkste processen kunnen laten zien, welke doorgroeimogelijkheden er zijn en hoe we de sfeer binnen je bedrijf het beste kunnen weerspiegelen.

Samen maken we een plan en voeren dat uit.

Hoe ziet het productieproces eruit?

De video komt niet zomaar tot stand. Achter elke sterke wervingsvideo of wervingscampagne zit een strategie. Een plan met een doel. Besluit je een recruitment video te laten maken? Dan bewandelen we altijd dezelfde route:

1. Brainstorm

Wat wil je graag vertellen in de video en wat moet er juist niet in? Zijn er speciale wensen qua sfeer, type video of de insteek? Aan de hand van jouw wensen en de doelstelling bepalen we samen het concept.

2. Script + uitwerken concept

Dit eerste concept werken we dieper uit in een script. We zetten de boodschap van je verhaal krachtig op papier en werken hier alle details bij uit. Vertalingen, ondertiteling, een intro en outro, de muziek: we bedoelen dan ook echt álles.

3. Productie

Tevreden met het script? Door beeld en geluid te combineren komt de video tot leven in een stijl die het beste past bij jouw bedrijf en dat wat je wilt uitstralen.

4. Oplevering

Na wat editwerk door onze creatievelingen, leveren we de video in het gewenste format op zodat je deze kunt gebruiken voor al marketinguitingen. Denk aan social media, website, blog en nieuwsbrief.

Jouw bedrijf een boost geven op de arbeidsmarkt?

Neem direct contact met ons op en ontvang vrijblijvend alle informatie die je nodig hebt. Samen zetten we een knallende recruitment video op poten.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet een recruitment video zijn?

De lengte van een recruitment video is afhankelijk van de video en de doelgroep. In sommige gevallen duurt een vacaturevideo 45 seconden, in andere gevallen 2 minuten. Eén ding is in ieder geval zeker: de video moet kort, krachtig en duidelijk zijn. Mensen raken immers snel afgeleid. Binnen enkele seconden of minuten moet de kijker een goed beeld hebben van de functie, de verwachtingen en het bedrijf. In overleg met jou bepalen we de ideale lengte van jouw recruitment video.

Wat kost een recruitment video?

De kosten van een recruitment video zijn afhankelijk van een aantal variabelen, waardoor het lastig is een vaste prijs te benoemen. De omvang van het project, de grootte van de crew en het aantal benodigde dagen voor de opnames hebben invloed op de kosten. Interesse in een wervingsvideo? Neem dan contact met ons op. We stellen graag een maatwerk offerte voor je op!

© Diepzeekonijn