Skip to main content

Instructiefilm

Wil je op een slimme en effectieve manier jouw doelgroep uitleggen welke handelingen er nodig zijn bij de ingebruikname van jouw product of dienst? Of zijn er ingewikkelde processen binnen jouw organisatie veranderd en wil je dit intern en/of extern communiceren? Het kan ook zijn dat je je expertise wilt delen met klanten, zodat je beter in de top of mind blijft en daarmee je kans op een aanbeveling vergroot.

Er zijn tal van doeleinden die bereikt kunnen worden met de inzet van instructiefilms. De specialisten van Diepzeekonijn zitten boordevol creativiteit en doordat we beschikken over eigen studio’s, de juiste ervaring en apparatuur, kunnen we voor ieder vraagstuk een passende oplossing bieden.

Instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken is een effectieve manier om instructies helder over te brengen aan de kijker. In een instructiefilm kunnen de diverse stappen niet alleen benoemd worden, maar ook gedemonstreerd en tekstueel weergegeven. Hierdoor is het maken van een instructiefilm aanzienlijk duidelijker, aantrekkelijker en effectiever dan het volgen van een traditionele handleiding.

Wat is een instructiefilm?

Een instructiefilm is een informatieve video waarin je je doelgroep informatie geeft. Met een instructiefilm kun je het publiek informeren, overtuigen of een extra service bieden. Denk aan een speciale veiligheidsfilm voor een industrieel bedrijf. Je mag het terrein pas betreden nadat je de veiligheidsinformatie hebt begrepen. Bij ons vind je alle disciplines onder één dak. Dat is wel zo prettig, want we kunnen je op ieder vlak van videoproductie ondersteunen. Van creatieve tekstschrijvers en professionele cameramannen tot licht, geluid en regie; we zijn van alle markten thuis om jouw instructiefilm te maken.

Hoe komt de video tot stand?

De opnames kunnen plaatsvinden in onze eigen studio of bij jou op locatie. Het is mogelijk om de hele productie aan ons over te laten. Mocht je zelf ook (voor een gedeelte) uit de voeten komen met het maken van een instructiefilm, ook geen probleem. Wij kunnen je ondersteunen waar nodig.

Voordat we het concept gaan uitwerken, gaan we graag met je in gesprek over het doel van de instructiefilm en voor welke doelgroep de video bedoeld is. Ook kijken we naar de identiteit van je bedrijf om zo een unieke productie, maar passende informatieve video te ontwikkelen.

De soorten instructiefilms die wij maken

Bij een instructiefilm wordt vaak gedacht aan echte beelden waarbij mensen voor de camera staan en uitleg geven over hun product, dienst of organisatie. Maar dit is slechts één van de vele mogelijkheden en smaken binnen de productie van een instructiefilm.

Via 3D-animatie

Zo kun je er ook voor kiezen om de kijkers instructies of uitleg te geven via een 3D animatie, waarbij alle stappen op een speelse wijze worden doorlopen.

Een combinatie

Het is ook mogelijk om een combinatie van animatie en echte beelden te maken of te werken met screencapture video’s. De vormgeving en soort instructiefilm zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de boodschap, de hoeveelheid video’s en de uitstraling.

Hoewel er dus enorm veel keuzemogelijkheden zijn, is niet iedere vorm van instructiefilms even geschikt voor jouw organisatie of boodschap.
Inmiddels kennen we alle pros en cons van iedere soort instructiefilm. Vertel ons welke informatie jij duidelijk wilt overbrengen dan zorgen we er samen voor dat dat op de beste manier gebeurd.

Onze aanpak

In het creatieve proces zijn we vaak tegendraads en kiezen we verschillende, soms behoorlijk onverwachte invalshoeken. Sommigen zouden dit eigenwijs noemen, maar wij verkiezen liever de term vastberaden. We weten uit ervaring dat goede sparsessies uiteindelijk tot de beste resultaten leiden. We vertrouwen op onze aanpak en springen dan ook graag met jou in het diepe. Het bedenken, ontwikkelen en verspreiden van instructiefilms: dat is wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.

Daag ons uit!

Wil jij een professionele instructiefilm laten maken? Laten we samen kijken hoe we jouw boodschap kunnen verpakken in een video dat een onvergetelijke indruk maakt op jouw doelgroep. Daag ons uit door contact met ons op te nemen. We nemen graag al onze mogelijkheden met je door!

Neem contact op

© Diepzeekonijn