Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=hNjKXig7WEk

Instructiefilm

Wil je op een slimme en effectieve manier jouw doelgroep uitleggen welke handelingen er nodig zijn bij de ingebruikname van jouw product of dienst? Of zijn er ingewikkelde processen binnen jouw organisatie veranderd en wil je dit intern en/of extern communiceren? Dat kan met een instructiefilm!

Waarom een instructiefilm laten maken?

Een instructiefilm laten maken is een effectieve manier om instructies helder over te brengen aan de kijker. Hierin kun je niet alleen laten zien welke diverse stappen er genomen moeten worden, maar ook visueel demonstreren en tekstueel weergeven. Hierdoor is het maken van een instructievideo aanzienlijk duidelijker, aantrekkelijker en effectiever dan het volgen van een traditionele handleiding.

Er zijn tal van doeleinden die bereikt kunnen worden met de inzet van instructiefilms. De specialisten van Diepzeekonijn zitten boordevol creativiteit en doordat we beschikken over eigen studio’s, de juiste ervaring en apparatuur, kunnen we voor ieder vraagstuk een passende oplossing bieden.

Wat is een instructiefilm?

Een instructiefilm is een informatieve video (how-to video) waarin je je doelgroep informatie geeft. Met deze video kun je het publiek informeren, overtuigen of een extra service bieden. Denk aan een speciale veiligheidsfilm voor een industrieel bedrijf. Je mag het terrein pas betreden nadat je de veiligheidsinformatie hebt begrepen.

Alle disciplines onder één dak

Bij ons vind je alle disciplines onder één dak. Dat is wel zo prettig, want we kunnen je op ieder vlak van videoproductie ondersteunen. Van creatieve tekstschrijvers en professionele cameramannen tot licht, geluid en regie; we zijn van alle markten thuis om jouw instructiefilm te maken.

Video Videografie van Rentaltracker Pouw Rent. Evenementvideo uitbesteed aan Diepzeekonijn.

Voor wie zijn instructievideo’s interessant?

Met name grote industriebedrijven die actief zijn in branches als de Agri-food, voedsel, chemie, bouw, wind, offshore en waterstof hebben baat bij duidelijke instructies voor het personeel. In instructievideo’s kan duidelijk, makkelijk en snel uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld de werking van nieuwe machines, veiligheidsregels en nieuwe wetgeving.

Soms is dat zelfs binnen enkele seconden of minuten gedaan. Hierdoor verhoogt de efficiëntie en is iedereen binnen het bedrijf op de hoogte.

 

Hoe komt de video tot stand?

De opnames kunnen plaatsvinden in onze eigen studio of bij jou op locatie. Het is mogelijk om de hele productie aan ons over te laten. Mocht je zelf ook (voor een gedeelte) uit de voeten komen met het maken van een instructievideo, ook geen probleem. Wij kunnen je ondersteunen waar nodig.

Voordat we het concept gaan uitwerken, gaan we graag met je in gesprek over het doel van de instructiefilm en voor welke doelgroep de video bedoeld is. Ook kijken we naar de identiteit van je bedrijf om zo een unieke productie, maar passende informatieve video te ontwikkelen.

Wat voor soorten instructiefilms maken wij?

Bij een instructiefilm wordt vaak gedacht aan echte beelden waarbij mensen voor de camera staan en uitleg geven over hun product, dienst of organisatie. Maar dit is slechts één van de vele mogelijkheden en smaken binnen de productie van deze soort video.

Via 3D-animatie

Zo kun je er ook voor kiezen om de kijkers instructies of uitleg te geven via een 3D animatie, waarbij alle stappen op een speelse wijze worden doorlopen.

Een combinatie

Het is ook mogelijk om een combinatie van animatie en echte beelden te maken of te werken met screencapture video’s. De vormgeving en soort instructie zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de boodschap, de hoeveelheid video’s en de uitstraling.

Hoewel er dus enorm veel keuzemogelijkheden zijn, is niet iedere vorm van instructiefilms even geschikt voor jouw organisatie of boodschap. Inmiddels kennen we alle pros en cons van iedere soort instructiefilm. Vertel ons welke informatie jij duidelijk wilt overbrengen dan zorgen we er samen voor dat dat op de beste manier gebeurt.

Vastberaden in onze aanpak

In het creatieve proces zijn we vaak tegendraads en kiezen we verschillende, soms behoorlijk onverwachte invalshoeken. Sommigen zouden dit eigenwijs noemen, maar wij verkiezen liever de term vastberaden. We weten uit ervaring dat goede sparsessies uiteindelijk tot de beste resultaten leiden. We vertrouwen op onze aanpak en springen dan ook graag met jou in het diepe.

Het bedenken, ontwikkelen en verspreiden van instructiefilms: dat is wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.

Spring jij met ons in het diepe?

Benieuwd hoe wij jou van dienst kunnen zijn en jouw bedrijf naar nóg hogere niveaus kunnen tillen? Samen kunnen wij alles. Ons team verwelkomt je graag in onze studio voor een kopje koffie!

Jouw verhaal verdient het om gehoord te worden.

LIEVER EVEN BELLEN?

050 820 0058

Maandag – vrijdag: 09:00 uur tot 17:00 uur

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.