Skip to main content

Branding video

Jouw merk is het uithangbord naar je klanten, partners en andere relaties. Maar hoe maak je nu een succesvolle branding video voor jouw bedrijf en hoe zet je deze op de juiste manier in? Hier komt de ervaring en kennis van Diepzeekonijn om de hoek kijken. Wij maken video’s die je raken, in beweging zetten, emoties weergeven, activeren, aan het denken zetten.. moving media!

Wat is een branding video?

Branding heeft alles te maken met het positioneren en vormgeven van je merk. Een branding video is echter veel meer dan enkel een video over jouw merk. Door middel van een branding video kun je jouw doelgroep kennis laten maken met wie jij bent, waarvoor je staat en wat je uniek maakt. Kortom, je laat jouw merkidentiteit zien, maar vooral voelen. Op deze manier kun je een connectie maken met de kijker.

Het effect van branding video’s

Met branding video’s maak je een directe verbinding met de klant. Video’s spelen in op de emoties en gevoelens van de kijker. Je kunt dus het gevoel van jouw merk meegeven in de video, zodat er een associatie tussen dat gevoel en jouw merk ontstaat. Branding vormt de basis van je merk en een sterke branding gaat wel jarenlang mee. Al je marketinginspanningen zijn hierop gebaseerd.

Met een branding video hoop je jouw merk te nestelen in de hoofden van je potentiële klanten, wat de kans op aanbevelingen en sales vergroot. Het is een investering in jezelf wat op de lange termijn invloed heeft op je ROI (Return on Investment). Dat kan een goede video voor jou betekenen.

Zodos – Brandingvideo & Bedrijfsfotografie

AdResults – Bedrijfs & Wervingsvideo – Recruitmentvideo

Axians – Acta Marine – Brandingvideo

Video Videografie van Rentaltracker Pouw Rent. Evenementvideo gemaakt met behulp van Diepzeekonijn.

Rental Tracker – Brandingvideo

Waarom een branding video laten maken?

Als je een branding video laat maken is het goed om te weten dat de video niet of nauwelijks gaat over wat je bent en kunt, maar over wie je bent én waarom. Het doel van jouw video is de kijker een connectie te laten maken met je merk. In korte tijd moet een kijker begrijpen waarom jouw merk voor hem of haar van toegevoegde waarde is. Dit doen we door de nadruk op jouw kernwaarden te leggen in de brand video.

Wat maakt jou uniek?

Het is belangrijk dat jij weet welke waarden belangrijk zijn voor jouw merk en wat je hoe je hiermee voor de dag wilt komen. Die stap zet je vooral zelf. Wie ben je? Wat maakt jouw merk uniek? Welk gevoel wil je overbrengen? Door deze eigenschappen zo duidelijk en concreet mogelijk voor jezelf te beschrijven, krijgen zowel jij als wij een goed beeld van de merkidentiteit. Op basis hiervan gaan we samen op zoek naar de stijl dat past bij je merk en dus branding video.

Van concept naar verspreiding in 4 stappen

Stap 1: Pre-productie – conceptfase

In deze eerste fase bepalen we wat het doel van de video is. Dankzij jouw input en kennis van je bedrijf en onze expertise vertalen we je boodschap naar een krachtige video die jouw doelgroep aanspreekt. Zodra het plan is uitgewerkt begint de productie.

Stap 2: Productie

Tijdens deze fase gaan we aan de slag met het opnemen van de video. De opnames vinden plaats bij jou op locatie of in onze studio. Dit bepaal jij.

Stap 3: Editing

Nadat we al het beeldmateriaal verzameld hebben, gaan onze editors aan de slag met de nabewerking.

Muziek, ondertiteling, voice-overs en overige beeldeffecten worden toegevoegd. Dit maakt de video helemaal compleet.

Stap 4: Marketing

Maar wat heb je aan een sterke branding video als deze niet gezien wordt door je klanten en partners? En op welke (social media) kanalen zet je de video in? Laat dat maar over aan onze marketeers. We meten de resultaten en optimaliseren waar nodig, zodat je video blijvend succesvol is. Het succesvol in beweging krijgen van de doelgroep: dat is het doel van Diepzeekonijn Moving Media.

Samen werken aan het beste eindresultaat.

Dagelijks worden onze hersenen beïnvloed door duizenden prikkels. Jij wilt met jouw merk ervoor zorgen dat deze een onvergetelijke indruk maakt. Om dit te bereiken horen we graag wat je waarden zijn en of je zelf al een idee hebt voor een invalshoek van de branding video.

Als je nog geen idee hebt is dat ook geen probleem. We zetten ons creatieve koppies aan het werk en kiezen vervolgens de beste videostijl en passen we ideale videotechniek toe. Uiteraard in samenspraak met jou. Wij bedenken een script en gebruiken vaak een bijpassende krachtige voice-over. Wees niet bang om feedback te geven. We geloven sterk in de kracht van sparren en het uitwisselen van ideeën. Zo komen we samen tot het beste eindresultaat.

Wij zetten jouw merk op de kaart

We zetten onze specialiteiten graag in om jou te helpen bij het promoten van je brand. Deel met ons wie je bent, wat je uniek maakt en hoe we jouw merk op de kaart kunnen zetten. Neem direct contact met ons op en dan lichten we meer dan graag onze vele mogelijkheden toe.

Neem contact op

© Diepzeekonijn