Skip to main content

Aftermovie

Terugblikken op een geslaagd evenement? Een aftermovie weet de sfeer en beleving op een unieke manier vast te leggen. De hoogtepunten van de dag krijgen een mooi podium en bezoekers hebben meteen een tastbare herinnering om te bekijken. Daarnaast is de aftermovie een sterk promotiemiddel. Op wie wil jij een blijvende indruk maken?

Wat is een aftermovie?

Een aftermovie is een video die vaak in enkele minuten een terugblik geeft op een evenement. De video wordt pas na (after) het event gemaakt en maakt het mogelijk om de highlights van de dag te herbeleven. De sfeer, beleving en emoties kunnen in een aftermovie in mooi in beeld gebracht worden.

Zo kunnen mensen die op het evenement aanwezig waren, nogmaals de leukste momenten herbeleven. En mensen die er niet waren, weten zo precies wat ze gemist hebben. Een aftermovie is dus het perfecte promotiemateriaal voor jouw bedrijf!

Voor wie maken wij aftermovies?

Aftermovies zijn er in allerlei smaken en stijlen. Wij maken met name voor zakelijke evenementen deze video’s in Groningen en omstreken. Zakelijke aftermovies zijn namelijk een goed (marketing)instrument. Lachende mensen, een goede sfeer van het evenement en de highlights van de dag: in één opslag weet je wat je gezien of juist gemist hebt.

Maar er zijn nog veel meer evenementen waarvoor je een recap kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Beurzen
 • Congressen
 • Bedrijfsfeesten
 • Presentaties
 • Netwerkdag
 • Sportevenementen
 • Festivals
 • Overige feestelijke evenementen

Aftermovie in Groningen laten maken met impact

Bij Diepzeekonijn maken we aftermovies in Groningen en omgeving met impact. Video’s die raken, inspireren en indruk maken bij jouw doelgroep. Bijzondere gebeurtenissen van je bedrijf op camera laten vastleggen is een essentieel onderdeel van je marketingstrategie. Je bereikt je doelgroep op een creatieve manier. Wij hebben alle ingrediënten in huis om van jouw recap een daverend succes te maken.

Van concept tot planning en van editing tot verspreiding. Alle disciplines onder één dak. Voor het maken van de video kunnen wij ook onze camera crane inzetten. Dit is een lange arm van 7 meter waar de camera onder hangt, waarmee we boven het publiek of bij een podium kunnen filmen.

Een greep uit ons werk!

Albertus Magnus – Kickboksgala

Foto Fotografie van het Forum Groningen. Evenementfotografie laten uitbesteden aan Diepzeekonijn.

Forum Groningen – Maakfestival

Foto van TEMA Conferentie 2022. Evenementfotografie gemaakt door Diepzeekonijn. Hotel Meerwold te zien.

TeMa Conference

Foto Fotografie van Groninger Studenten Cabaret Festival GSCF. Evenementfotografie laten uitbesteden aan Diepzeekonijn.

Groninger Studenten Cabaret Festival

Korte aftermovie? Recaps!

Is een lange aftermovie niet passend voor jouw evenement? Of wil je de aftermovie bijvoorbeeld delen op je socials? Dan is een korte variant wat je zoekt. Een korte aftermovie wordt ook wel een recap genoemd. In slechts één of meerdere minuten vatten we je event samen in een knallende video die indruk maakt. Het beeldmateriaal kun je ook het jaar daarna weer gebruiken om de volgende editie van je event te promoten.

Zo hebben wij voor RKSV Albertus Magnus 12 dagen lang elke dag binnen 24 uur een recap afgeleverd van hun 25e Lustrum: Tabula Rasa!

Plan de campagne: zo pakken we het aan

Zo’n aftermovie komt niet zomaar tot stand. Hier gaan allerlei (denk)processen aan vooraf. We gaan met je in gesprek om meer te weten te komen over het evenement, je doelgroep en wat het doel is van de aftermovie. Eigenlijk begint de uitdaging pas na de draaidag. Dan gaan onze editors aan de slag met al het beeldmateriaal.

Als het moet kunnen we heel snel schakelen. Soms is het wenselijk dat de aftermovie die dezelfde dag of de volgende dag opgeleverd worden. Denk aan meerdaagse evenementen of voor de afsluiting van je congres is dit enorm waardevol. Je kunt ook dan rekenen op onze flexibiliteit.

De kracht van ons team van creatievelingen

Editen is veel uitzoekwerk. Wat komt er wel in en wat niet? En wat wordt de volgorde van de beelden? Daarnaast maken we ook een intro en outro, zetten we passende muziek onder de aftermovie en kijken we of ondertiteling of andere effecten nodig zijn. Een flinke puzzel, maar onze editors zijn echte puzzelaars. Knippen, plakken, editen en er een uniek verhaal van maken is waar we goed in zijn.

Indruk maken op jouw bezoekers?

Een aftermovie verbindt. Je geeft je bezoekers iets dat ze kunnen delen: met elkaar, met de thuisblijvers en met toekomstige bezoekers. Wij zijn Diepzeekonijn. Wij maken content die werkt. Wij gaan verder dan alleen het maken van een aftermovie. Samen met jou maken we een boeiende video die precies de juiste emoties weten te raken.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Waarom een aftermovie laten maken?

Het laten maken van een aftermovie levert je verschillende voordelen op. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje:

 • Een unieke terugblik op je evenement
 • Een effectief marketinginstrument
 • Aantrekkelijk voor nieuwe bezoekers/klanten
 • Promotiemateriaal voor het volgende evenement

Wat kost een aftermovie?

De kosten van een aftermovie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan het aantal arbeidsuren, het aantal mensen dat aanwezig moet is en de complexiteit van de aftermovie. Gaat het om een aantal uren draaiwerk of een hele dag? Is er een groot team nodig of voldoet een klein team? Geen enkel project is immers hetzelfde. Er is dus geen vaste prijs aan te koppelen. Neem contact op om een prijs op maat te ontvangen voor jouw aftermovie.

Hoe lang duurt een aftermovie?

De duur van een aftermovie is per video verschillend, maar vaak zijn ze kort, pakkend en dynamisch. In een minuut tijd of zelfs minder worden de hoogtepunten van een evenement, feest, presentatie of bijeenkomst gedeeld. Je kunt ook voor een wat uitgebreidere versie gaan van enkele minuten. Het is afhankelijk van het gebruiksdoeleinde van je video.