Opdrachtgever
VNO-NCW MKB Noord
Diensten
  • Livestream
  • 360 graden
  • Algemene ledenvergadering
  • Webinar

Livestream Algemene ledenvergadering VNO-NCW MKB Noord in 360 graden

Voor het eerst in 50 jaar en als eerste in (Noord) Nederland vindt de Algemene Ledenvergadering van VNO-NCW Noord online plaats.

De corona-crisis vraagt om creatieve oplossingen! Zo ook voor het houden van de algemene ledenvergadering (ALV) voor VNO-NCW Noord. Voor het goedkeuren van de jaarcijfers en het benoemen van nieuwe bestuursleden is het normaliter nodig dat de leden samenkomen en hierover stemmen. Uiteraard is dat in deze tijd met het verbod op samenkomsten en de verplichtte 1,5 meter afstand onmogelijk.

Wij hebben de vraag gekregen om mee te denken in een oplossing. De vraag die bij ons neergelegd werd was dat de vier bestuursleden aan een tafel met 1,5 meter afstand de ALV moesten kunnen voeren. In eerste instantie was er het idee om de stream via Zoom of een ander bekend conference platform te laten verlopen. De kwaliteit van de video livestream was dusdanig laag dat dat geen bruikbare optie bleek te zijn.

Vanuit het kantoor van VNO-NCW Noord hebben wij een livestream verzorgd met een 360 graden camera waardoor iedereen in beeld was. In eerste instantie zou dit alleen gaan om het neerzetten van de camera, maar al snel bleek dat er meer wensen waren. Zo moest er een Powerpoint presentatie gepresenteerd worden, er moesten video’s van nieuwe bestuursleden vertoond worden, er moest online gestemd worden en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW moest inbellen.

Een mooie uitdaging die bijna vlekkeloos verlopen is. Het videobellen ging door een technisch probleem bij de beller niet geheel volgens plan. We hebben  meteen geschakeld en het gesprek via telefoon gevoerd. Inmiddels is er een stabiele oplossing gevonden om telefoongesprekken en videobellen goed te kunnen laten verlopen.

Bent u ook op zoek naar een oplossing om uw algemene ledenvergadering of een ander soort bijeenkomst waarbij interactie met de kijkers nodig is? Neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

VNO-NCW Algemene Ledenvergadering ALV Livestream

Spring jij met ons in het diepe?

Neem contact met ons op, dan praten we snel verder over de mogelijkheden!
Neem contact op