Webinar & Podcast Studio Groningen bij Diepzeekonijn

Podcast laten maken?

Podcast Studio in Groningen

Ben jij je met de corona crisis aan het focussen om online meer zichtbaar te worden? Wij hebben een nieuwe studio die volledig ingericht is voor (live) audio en videoproducties op internet. Professioneel Podcasts & Webinars maken is een van de mogelijkheden die deze studio biedt.

Wat is een Podcast?

Een podcast is een live- of opgenomen audio uitzending op internet. De term podcast is ontstaan door een samenstelling van de woorden iPod en Broadcast. Door de introductie van de iPod werd deze manier van uitzenden snel populair onder radioamateurs. Een podcast is een soort radio programma dat over allerlei onderwerpen kan gaan en on demand beschikbaar is.

De mogelijkheden in de Podcast Studio van Diepzeekonijn

De studio heeft een vaste inrichting van apparatuur waardoor er tegen zeer laagdrempelige en tegen interessante prijzen podcasts en webinars opgenomen kunnen worden.

De podcast wordt opgenomen als en kan na de live-uitzending meteen geupload worden naar bijvoorbeeld iTunes, Soundcloud of met een kleine bewerking als video naar Youtube, Facebook & LinkedIn.

Voor Podcasts, Webinars, Live Streaming & Voice-overs

De studio is vast ingericht met audio en camera apparatuur. De mogelijkheden gaan daarom verder dan alleen het opnemen van de podcast.
Met onze snelle internet verbinding kan alles op het gebied van audio en video gestreamt worden op internet.
Door onze ligging vlakbij het Julianaplein aan de ringweg van Groningen zijn wij ook vanuit Drenthe en Friesland zeer goed bereikbaar.

Webinar studio Groningen

Wat is een webinar?

Een webinar is een digitale interactieve live uitzending die via het internet plaatsvindt. Een alternatief voor een seminar dat met de huidige RIVM maatregelen en de anderhalve meter economie op dit moment niet mogelijk is. Via verschillende platformen zoals Zoom, Google Hangout, Skype, Webex of bijvoorbeeld GoToWebinar kunnen deze webinars en virtual conferencing plaatsvinden. Een presentatie of keynote die u normaal voor een (grote) groep mensen deed kan nu via internet plaatsvinden en door geïnteresseerden vanuit de hele wereld bekeken worden. De mogelijkheden voor het gebruik van polls, een chatfunctie waar bezoekers vragen kunnen stellen houdt het webinar interactief en is daarmee een goede vervanging voor een seminar.

Livestream uw congres

Meedenken in formats en marketing

Hoe kom ik aan luisteraars en kijkers?

Uiteraard wilt u ook dat u podcast geluisterd wordt of het webinar bezoekers heeft. Wij hebben verschillende marketingmethode’s om uw opname onder de aandacht van de doelgroep te brengen.

Podcast intro, outro en jingles

Hoe krijgt mijn show een eigen identiteit?

Met een op maat gemaakte intro, outro en een jingle pakket wordt er een huisstijl gecreëerd waardoor luisteraars de podcast herkennen. Jingles zijn korte stukjes muziek of gesproken tekst die op verschillende momenten van een podcast afgespeeld kunnen worden. Zo kan dit bijvoorbeeld tussen twee sprekers ingestart worden.

Professioneel opgenomen Podcast

Professioneel opgenomen webinars

Met een op maat gemaakte intro, outro en een jingle pakket wordt er een huisstijl gecreëerd waardoor luisteraars de podcast herkennen. Jingles zijn korte stukjes muziek of gesproken tekst die op verschillende momenten van een podcast afgespeeld kunnen worden. Zo kan dit bijvoorbeeld tussen twee sprekers ingestart worden.

De webinar studio is vast ingericht met video- en audio apparatuur. Hiermee is het mogelijk om zeer laagdrempelig, ad hoc en tegen aantrekkelijke prijzen een webinar op te nemen.

Deze kan opgenomen worden of direct gelivestreamd via bijvoorbeeld een van de hierboven genoemde platformen. Indien gewenst kunnen wij dit ook white label aanbieden zodat de online omgeving in uw eigen huisstijl vormgegeven kan worden.

Online evenement Groningen

Wij streamen jouw hybride of online evenement in Groningen!

Ben je opzoek naar een plek waar je online je evenement in Groningen kan organiseren? Of ben je opzoek naar een plek voor een hybride evenement? In een van onze drie studio’s kunnen wij je hiermee helpen. Een talkshow, webinar, live online evenement, pubquiz of een ander gaaf idee. Alles is mogelijk!

Podcaststudio Diepzeekonijn online event Groningen

Neem vandaag contact met ons op om deze week nog uw eerste podcast of webinar op te nemen!

Durf jij met ons in het diepe te springen?

Laat een bericht achter, dan praten we verder!